Drustvo Popotnih Fotografov in Fotoreporterjev mailing list archives

[email protected]

Avatar

Online srečanje članov in simpatizerjev DPFF

by
Iztok Bončina
- 12/03/2020 21:00:00

Pozdrav vsem.

Naslednje online srečanje društva DPFF bo v četrtek, 10. decembra ob 19:00. Nadaljujemo s predstavitvijo fotografskega ustvarjanja naših članov in članic.  Tokrat bodo mikrofon, kamera in računalnik v rokah Marjana Gresla. Predstavil bo svojo fotografsko pot in nam pokazal par utrinkov s fotografskih potovanj v Toskano in nekaj ostalih evropskih dežel. Na srečanje se priklopite par minut pred 19.00 na povezavi:

Join Zoom Meeting
https://arnes-si.zoom.us/j/94603424598   

Za rezervo bo tudi Nejc odprl povezavo, ki jo bo objavil na dan srečanja.

Zelo lepo vabljeni. Se vidimo/slišimo v četrtek.

Iztok


Še nekaj Marjanovih predstavitvenih besed:

S fotografskim aparatom sem se srečal že v osnovni in srednji šoli. Moj prvi aparat je bil Zenit. Po dolgem premoru sem v času digitalne fotografije spet prijel za fotoaparat. Ker se je tehnologija spremenila, sem se moral  učiti  od začetka.  Veliko časa sem preživel za računalnikom ob Youtub tečajih in na seminarjih po Sloveniji. Nekaj časa sem rabil za nakup opreme. Poskušal sem različne zvrsti in smeri fotografiranja ( portret, akt, street, makro, pokrajina,  hrana …)  Pogosto sem povezoval dve moji ljubezni, jadranje in fotografijo in ob tem neskončno užival. V zadnjih letih, ko je bilo več časa in manj denarja, sem se posvetil fotografiranju živali, predvsem ptic.

Poleg Društva popotnih fotografov sem član tudi DOPS-a Foto kluba Ljubljana, ter Digitalnega foto kluba iz Celja. Potepal sem se po večini Evropskih držav, malo bo Bližnjem in Daljnem vzhodu.  Na srečanju bom predstavil najljubšo destinacijo, Toskano, drugi del pa posvetil meni najljubšemu ptiču, vodomcu in ob tem predstavil tudi nekaj idej fotografiranja ptičev.


Reference