Drustvo Popotnih Fotografov in Fotoreporterjev mailing list archives

[email protected]

Avatar

Srečanje DPFF - ponedeljek 16.11.

by
Iztok Bončina
- 11/09/2020 19:16:58

Pozdrav vsem članom, članicam in simpatizerjem DPFF.

Naše naslednje srečanje društva DPFF bomo, glede na razmere, tudi tokrat za člane in širšo javnost izvedli s pomočjo video tehnologije, »na daljavo«. Z upanjem seveda, da bo prihodnje srečanje že v živo, »na blizu«. Za monitorje naših računalnikov bomo tokrat sedli v ponedeljek, 16. novembra ob 19:00. Po čisto kratki predstavitvi bodočih društvenih aktivnosti bom predal mikrofon in sliko naši aktivni, dolgoletni članici in odlični fotografinji Aleksandri Jereb. Aleksandra nam bo predstavila svojo fotografsko pot in priljubljene motive. Potem pa nas bo popeljala še na zanimivo potovanje.   

Moderator srečanja bo tudi tokrat Nejc, ki bo v naslednjih dneh poslal vse informacije glede prijave na srečanje.

Zelo lepo vabljeni. Se vidimo/slišimo v ponedeljek.

Iztok


Še nekaj Aleksandrinih uvodnih besed k našemu srečanju:

Na kratko bom predstavila nekaj mojih del z motivi iz živalskega sveta, nato pa sledi kratek opis potepa po Andaluziji…še iz časov B.C. (before corona 😉 )

Pravijo, da živali lahko vidijo v našo dušo in so ogledalo nas samih. Ljudje v živalih vidimo bolj ali manj človeške značilnosti katere želimo primerjati z našimi vedenjskimi vzorci. Konji so bitja lepote, so mogočni, lepi, skrivnostni. Že od nekdaj nas fascinirajo. Njihove oči so ogledalo duše.

Ljubezen do konjev ter do fotografiranja sem poizkusila združiti in ujeti na fotografiji, pri tem pa mi je največ pomagala prav naša ljuba Allure, pasme Nizozemski kraljevi konj (KWPN), ki je za priboljške, najraje banane, pripravljena pozirati ure pred objektivom.Follow-Ups