Explore the World, pixel by pixel.

Na sredi svilene poti

Registrations are closed

Webcast DPFF

Drugo virtualno srečanje Društva Popotnih Fotografov in Fotoreporterjev bo v ponedeljek, 27. aprila ob 20:00.

Povezava do virtualne konferenčne sobe bo poslana na seznam prijavljenih emailov (prijava preko obrazca zgoraj) na dan dogodka. 


Popotni fotograf Anton Tomažič bo vzdušje ter prednosti posameznih »stanov« prikazal preko svojih fotografij, katere je posnel na nekaj potovanjih s skupino avstralskih fotografov pod mentorstvom priznanega mojstra »National Geographica« Richarda I'Ansona v organizaciji agencije World Expeditions..


Med slovenskimi turisti in fotografi je osrednja Azija kar malo preveč zanemarjena, čeprav gotovo sodi med najbolj zanimive, eksotične, fotogenične in z zgodovino prepojene  dežele. Ker sta Afganistan in Pakistan trenutno pač malo prenevarna, pa vsaj ostalih pet »…stanov« predstavlja idealno turistično destinacijo, priporočljivo tudi z vidika varnosti in cene.

Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgizistan in Kazahstan imajo kar precej skupnega. V celotnem 19. stoletju je tukaj potekala »Velika igra« (The Great Game) za prestiž med ruskim in britanskim imperijem, katere rezultat je bil, da so Britanci obranili Indijo, Rusi pa zasedli stane. Dolgo obdobje okupacije, predvsem v 20. stoletju pod sovjetskim vplivom je na vsakem koraku čutiti še danes (jezik, pisava, ateizacija…), čeprav so sedaj države že tri desetletja samostojne. Skupna jim je tudi žalostna usoda demokratizacije, ki se je bolj ali manj razvila v smeri kulta osebnosti bivših partijskih vodij in njihovih družin.

when
Monday
April 27, 2020
8:00 PM 9:30 PM Europe/Ljubljana
where

WanderGraphy, Nejc Draganjec s. p.

Hafnerjevo naselje 66
Škofja Loka 4220
Slovenia
0038651768668
Get the direction
who

WanderGraphy, Nejc Draganjec s. p.

0038651768668
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.